Intervju -gladiatorutmanaren Konstantin Avramidis

Jag har varit i kontakt med TV4-aktuelle Konstantin Avramidis och ställt lite frågor. Ikväll kan du se honom ta sig an gladiatorerna och hinderbanan men tills dess kan du läsa några rader om hans träning och framtidsplaner här på Obstacle.nu.

Konstantin Avramidis

Konstantin är en man med många järn i elden, förutom att tävla på internationell elitnivå i militär femkamp så pluggar han, är amfibiesoldat, driver ett företag och är dessutom med i Gladiatorerna på TV4. Han är en man med ambitioner; han siktar inte bara på världsrekord utan han vill även göra konceptet Obstacle Training lika stort som Crossfit! Man skulle kunna tänka att han tagit sig vatten över huvudet, men Konstantin verkar inte vara av typen som ger upp innan han uppnått sina mål. Räkna aldrig ut en man som har ”De ba framåt” som motto!

”At Obstacle Training, there is only one code to follow; It’s just forward no matter what comes your way!”

-Från obstacletraining.se

Konstantin beskriver Obstacle Training som ett sätt att kombinerar styrka, koordination, uthållighet, snabbhet, smidighet samt mental träning. Det vill säga alla egenskaper som behövs för att tackla en hinderbana. Han menar att en stark mental inställning är lika viktig som en stark kropp.

Intervju

 Du är soldat på Amf1 och tävlar även i militär femkamp om jag förstått det rätt. Vad har du för planer med tävlandet där framöver?

 Mitt mål är att slå världsrekordet på den militära hinderbanan nästa år under Military world games i SydKorea.

Militär femkamp innehåller, förutom hinderbana, även skytte, hindersim , kast samt terränglöpning. Jag gissar att din starkaste gren är hinderbana, men vilken av de återstående grenarna är din favorit?

När en hinderbana inte är på land, kan den vara i vatten, så svaret på frågan är Hindersimningen såklart 😉

Jag antar att din träning innehåller mycket löpning och grenspecifik träning, d.v.s. hinderbana. Men vad tränar du i övrigt? Styrketräning? Och i så fall i vilken form, på gym eller mer baserat på kroppsviksövningar?

Löpningen är dominant, men grundläggande styrka i form av klassiska övningar med skivstång ingår, tex knäböj och frivändningar. Jag tränar även Crossfit Endurance för att bygga grundstyrka och uthållighet som förberedande träning inför den mer grenspecifika.

Crossfit är idag väldigt populärt, är det något du kör eller känner är en bra form av träning inför ett obstacle race?

Ja om man kör Crossfit med fokus på uthållighet, men fortfarande så hämmar det löpningen. För mycket muskler är inte bra om man ska springa hinderbana/obstacle race snabbt! CF-endurance i kombination med Obstacle Training är den bästa kombinationen.

Hur många timmar per vecka uppskattar du att du lägger på träning?

Jag tränar över tiden, är i stort sätt alltid träningsklädd från och till träningspassen och över tiden. Men aktiv träning blir ca 3h/dag med en heldags VILA: mellan 15-20 h.

Du driver idag Obstacle Training, där ni erbjuder kurser och träningspass. Förutom det, vad har du för framtidsplaner för företaget och konceptet Obstacle Training?

 Att Obstacle Training ska bli lika stort som Crossfit.

Här i Sverige har du bland annat deltagit, och vunnit, i Toughest Viking. Den 21-22 juni ska du delta i Spartan Race i Quebec. Hur känns det att tävla utomlands?

Ser verkligen fram emot det att få åka över och träffa de jag haft kontakt med över Instagram, och att än en gång få utmana mig själv och min kapacitet. För mig är det viktigt att vara ett föredöme och leda med exempel, vilket också är en av anledningarna till att jag åker över. Jag vill kunna allt om mitt ämne och det jag nu ska etablera i Sverige som träningsform.

Har du fler planer på att tävla utanför Sverige?

Jag tävlar i Kina, SydKorea och Österrike i år med femkampen. Med stor sannolikhet kommer jag åka över till USA för träningsläger och fler Spartan Races att springa.

Hur ser du på framtiden för sporten Obstacle Race, kommer det att bli det ”nya Crossfit”?

Jag hoppas verkligen att den kan etablera sig och att fler arrangörer utvecklar Race.

Idagläget finns många konkurrerande organisationer inom OR. Detta ser jag som ett hinder för sporten att växa och bli accepterad. Hur ställer du dig till det?

 Sverige behöver den här typen av tävlingar som är lite mer extrema. Se bara på Swim Run-tävlingarna som blivit allt fler och fler. Folket kommer alltid vilja ha något nytt. Nu är det hinderbanornas tur att träda fram, och jag ska lära folket hur de ska göra för att springa och ta ett hinder RÄTT! 

Jag vill tacka Konstantin för att han tog sig tid att svara på mina frågor och passa på att önska honom ett stort lycka till i sina fortsatta satsningar!

Läs mer om Obstacle Training på www.obstacletraining.se och följ Konstantin på hans Instagram.

Kosttillskott med Kvalité - Ett av nordens största utbud på: Vitaminer / Mineraler / Aminosyror
Vill du tjäna pengar på att blogga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.