DIY -Sandsäck

Jag tänkte börja posta lite inlägg under kategorin DIY (Do It Yourself), förslag på enkla träningsredskap och liknande som man själv kan tillverka.

För en tid sedan var jag inne i en millitär överskottsbutik och hittade en stor persedelpåse, modell sjömanssäck, för en billig penning. Jag tänkte att den borde vara perfekt att göra en sandsäck av. Problemet var bara vad jag skulle fylla den med. Vanlig sand kändes bökigt och risken för läkage stor. Efter lite funderande så kom jag fram till att eldningspellets skulle vara perfekt, pellets fyller bra utan att väga för mycket i förhållande till volymen. Jag fick tag i en 16kg tung säck med 16mm eldningspellets. Säcken passade perfekt i persedelpåsen, samt är av ganska kraftig plast som bör hålla rätt bra och inte läcka i första taget.

En persedelpåse och en säck eldningspellets

Vill man ha en lättare säck, eller möjlighet att justera tyngden kan man dela upp innehållet i pelletssäcken i några kraftigare plastsäckar (typ sopsäckar), föreslagsvis så gör man då ”korvar” i samma längd som säcken/påsen man ska fylla. Samt tejpar dessa runtom på några ställen för hållbarheten och stadgans skull.

20140601_185939
Färdig ”sandsäck”

Den färdiga säcken blev perfekt i storlek, en fördel är att den har ett handtag. Tack vare handtaget kan man kör ”farmers walk” eller använda säcken som en överdimensionerad och obalanserad kettelbell. Jag kommer framöver att posta förslag på hur man kan träna med en sådan här säck, men enklast är att bara kasta den över en axel och gå eller springa. Backintervaller är slitigt i vanliga fall, men med en säck som extra belastning är det ännu tuffare!

Kosttillskott med Kvalité - Ett av nordens största utbud på: Vitaminer / Mineraler / Aminosyror
Vill du tjäna pengar på att blogga?

En tanke om “DIY -Sandsäck

  1. Pingback: Ryck upp dig! | OBSTACLE.NU

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.